Mire figyelj, ha háziorvoshoz fordulsz az alvásproblémákkal?

 

„Az OEP által közzétett adatok szerint egy év alatt 4,7 millió doboznyi szorongásoldót nyeltek le a pszichés problémákkal küzdők. Ez annyi doboz, amennyivel ki lehetne rakni a Debrecen–Sopron útvonalat, a bennük lévő tabletták pedig csaknem 115 millió terápiás napra elegendőek, azaz egy-egy betegre átlagosan 204 gyógyszeres nap jutott” – mondja a vs.hu.

Ez a sok-sok nyugtató valójában altató gyanánt is szolgál – számtalan alvásproblémával küzdő ember, ha felkeresi háziorvosát, nem altatót, hanem nyugtatót, szorongásoldót kap, legnépszerűbbek közülük a Frontin és a Xanax.

figyelem

altatók, leszokás – a háziorvos nem mindig tud segíteni

 

“Rajta felejtett a szeren”

Súlyos szakmai hibát követ el az a háziorvos, aki nem tájékozódik a beteg háttere, egyéb egészségügyi problémája felől, mielőtt altatót vagy nyugtatót írna fel szorongásos tünetekre vagy alvászavarokra. Ráadásul, sokszor nem a megfelelő szert írja fel, vagy egyszerűen rajta felejt minket a szeren. Ellenőrizni lehetne nők esetében, hogy a vas-szint rendben van-e (a vashiány álmatlanságot, nyugtalanságot okoz) vagy hogy nincs-e pajzsmirigy-túl- illetve alulműködésünk.

 

A válaszokért kattints ide:

>>>> http://bit.ly/5hiba_altatok

 

Horváth Ágnes
alvástréner

 

 

Summary
5 szakmai hiba az altatókkal kapcsolatban, amire nincsen mentség
Article Name
5 szakmai hiba az altatókkal kapcsolatban, amire nincsen mentség
Description
Mi az, amit a háziorvos elhallgat az altatókról a beteg elől? Mi van, ha abba akarjuk hagyni az altatót vagy nyugtatót és milyen segítséget kapunk hozzá?
Author
Publisher Name
alvasguru.hu
Publisher Logo

Pin It on Pinterest