D vitamin és alvás

Észrevetted már, hogy nyáron jobban bírod az álmatlanságot, mint télen? Az éjszakák talán ugyanolyan nehezen telnek, ha nem tudsz aludni, de a nappalok valamiért könnyebbek. Nem ásítozol annyit, nincs az az érzésed, hogy most mindjárt elalszol – vagy legalábbis nem tör rád az álmosság olyan gyakran.

Tudod, hogy ez miért van?

A titok a D-vitaminban van!

A D vitamin jót tesz az alvásnak

A D vitamin jót tesz az alvásnak

D vitamin az álmatlanság kezelésében

Számos kutatás szól arról, hogy a D vitamin csökkenti a fáradtságot – különösen fontos információ ez a kóros fáradtságban és álmatlanságban szenvedők számára! A D vitamin másra is jó: nemcsak a nappali álmossági rohamoktól szabadít meg, de a fájdalmakat is megszüneteti – vagy legalábbis enyhíti. És az ízületi fájdalmak is beleszólhatnak az alvásritmusba, ugyebár…

Ezekben az ételekben van D vitamin

A legfőbb D-vitamin forrás nem étel, hanem a napsütés maga. Ugyanis a bőrt érő UV-sugarak hatásásra kezd el a szervzete D-vmitamint termelni…. Ráadásul télen is megszerezhető ez a remek természetes D-vitamin forrás egyszerűen azáltal, hogy szoláriumba mész.

Léteznek ezenkívül D-vitaminban gazdag ételek is: a lazacban, szardíniában, tőkehalmájban, shiitake-gombában is van nem kevés D-vitamin. Mivel a felnőtteknek ajánlott napi beviteli szint 1000-2000 NE (napi egységnyi bevitel), ezért a legegyszerűbb, ha veszel tőkehalmájolajat, és naponta megeszel 3-4 teáskanálnyit belőle.

Summary
Ezért bírod jobban a kialvatlanságot nyáron
Article Name
Ezért bírod jobban a kialvatlanságot nyáron
Description
A D vitamin szedése jót tesz az alvásnak. Miért vagyunk nyáron kevésbé fáradtak? Hogyan segít a D vitamin az álmatlanság és alvászavrok kezelésében?
Author
Publisher Name
alvasguru.hu
Publisher Logo

Comments

comments