Tudod, hány órát szoktál aludni? És az ideális alvásidővel hogy állsz? Hány óra alatt pihened ki magad egészen biztosan?

 

Tévedés azt hinni, hogy minél többet alszunk, annál jobb. Ez a tézis ugyanúgy nem állja meg a helyét, mint az, hogy elég majd a sírban aludnunk, mivel az alvás tökéletes elpazarlása a napnak.

 

Mi a tökéletes alvás titka?

Kutatások bizonyítják, hogy a tökéletes alvásidő nagyjából 7 óra körül van. A Sleep magazinban közzétett kutatásban 1885 férfit és 1875 nőt vizsgáltak meg. A vizsgálatban meg kellett adni az alvás minőségére (mennyire ébredsz kipihenten) és az alvás mennyiségére vonatkozó adatokat, valamint azt is, szenvedsz-e alvásproblémákban és szedsz-e altatót. Amikor megnézték, hogy a kutatásban részt vevők mennyi betegszabadságot vettek ki, meglepő eredményre jutottak.

Az alvás ideális ideje mindenkinél más lehet, de átlagosan 7 óra körül van...

Az alvás ideális ideje mindenkinél más lehet, de átlagosan 7 óra körül van…

 

Meglepő eredmények az alváskutatásban

Azok voltak a legkevesebbet betegszabadságon, akik napi 7,6 (nők) illetve 7,8 (fériak) órát aludtak átlagosan. Akik ennél többet vagy kevesebbet aludtak, jóval több napot voltak távol a munkahelyükről betegségre hivatkozva: egészen pontosan 9 napot töltöttek betegen, míg a 7,6 illetve 7,8 órát alvók 5,6 napot voltak csak betegek.

 

Továbbbi érdekessége még a felmérésnek, hogy a férfi résztvevők többször szedtek be altatót, mint a nők, a nők alvására viszont az évszakok erőteljesebb hatást gyakoroltak.

 

Az alvás mennyiségénél azonban a minősége sokkal fontosabb: vannak emberek, akik bármennyit alszanak is, fáradtan ébrednek. Sőt, nemcsak fáradtan ébrednek, hanem átlagosan 2-4 órára van szükségük, hogy teljesen éber legyen az agyuk.

 

Fáradtan ébredsz fel minden reggel? Akkor ezt a bejegyzést feltéltenül olvasd el:

 

https://alvasguru.hu/kronikus-faradtsag-es-gyogyitasa-ezt-edd/

nem megy az alvás

 
Summary
Hány órát kell valójában aludni egy felnőtt embernek?
Article Name
Hány órát kell valójában aludni egy felnőtt embernek?
Description
Tévedés azt hinni, hogy minél többet alszunk, annál jobb. De akkor mennyi az ideális alvásidő? Meglepő eredmények a Sleep magazin legújabb kutatásaiban.
Author
Publisher Name
alvasguru.hu
Publisher Logo

Várj! Érdekel egy ingyenes, Mini Alvástréning?

Alvástippek + 10 napos alvásjavító tanfolyamSikeresen feliratkoztál! A 10 alvástippet e-mailen küldjük ki. Ha nem találod, a SPAM ill. a Promóciók között is nézd meg!

Pin It on Pinterest