A munka és a magánélet egyensúlyáról

Végre valaki megmondja, hogyan teremtsünk egyensúlyt a munka és a magánélet között! Remek TED előadás egy remek előadótól!

Elfogadjuk a tényt vagy sem, a munkának óriási jelentősége van az életünkben.

Hozzájárul a lelki egészségünk megőrzéséhez (vagy felborulásához), ez életünk alapja, hátráltat vagy ösztönöz, építi vagy éppen rombolja önbizalmunkat, munkahelyünk sikereink és kudarcaink színtere, a munkánk gyümölcséből eszünk-iszunk-mulatunk.

 

Munka és alvás - tényleg összeférhetetlen?

Munka és alvás – tényleg összeférhetetlen?

Munka és alvás

A munkánk és a munkaidőnk határozza meg, mennyi idő jut (és marad) utazásra, szórakozásra, sportra, hobbikra, családra – és alvásra. Szorongásaink alapja nem ritkán az, hogy hogyan jut időnk önmagunkra és szeretteinkre, valamint mindarra, amit az életben fontosnak és értékesnek vélünk.

Álmatlanul forgolódva ki nem gondolt még arra, hogy beteget jelent, felmond vagy a home office-t választja végső szalmaszálul? Ki az, akit még soha nem tartott ébren egy munkahelyi konfliktus, a főnök egy-egy mondata  – vagy éppen egy közelgő állásinterjú? Tudtad, hogy egy rossz főnök átlagosan 29 percet vesz el minden nap az alvásidőnkből? Bizony, a munka és az alvás túlságosan is szorosan összefügg egymással.

Ezért a következő 10 percben arra szeretnélek ösztönözni, gondolkodj el egy kicsit az élet nagy dolgain. Egyensúlyon, egyensúlytalanságon, belső értékeken, családon, munkán – és azon, hogyan is fér el mindez 24 órában.

Egy ember, aki végre megmondja…

Nigel Marsh 40 évesen egy évre visszavonult, hogy megfejtse az élet nagy talányát: hogyan lehet egyszerre pénzt keresni és a családunkkal is minőségi időt tölteni. 4 pontban foglalta össze, mire jutott:

    • A témában őszinte társadalmi vitára volna szükség! A sok süketelés közben ne felejtsük el azt a tényt, hogy bizonyos munkakörök és karriercélok összeférhetetlenek a családdal. Vagy-vagy.

Oltári hülye megoldások multiknál – lásd a videót!

    • „Sose bízd az életminőséged profitorientált cégre!” Azaz: arra aztán várhatsz, hogy a kormány vagy a multik fogják megoldani a work-life-balance problémáját helyetted! Egyedül a Te feladatod és felelősséged kiharcolni (és meghatározni) magadnak azokat az kereteket, amelyek között még jól érzed magad.

De hogyan? Lásd a videót!

    • Azért maradjunk reálisak. Olyan munkanap, amelybe belefér a jóga, a meditáció, a kutyasétáltatás, a közös családi reggeli és vacsora – csak a mesében létezik. DE! Ne ess bele abba a csapdába, hogy ezen áldásos tevékenyésgeket időtlen időkig halogatod.

Az arany középútról lásd a videót!

    • Ha munka után eljársz edzeni – attól még egy acélizmú aktakukac maradsz. Ne csak a testünket tartsuk karban – vannak más igényei is az embernek, amiknek szintén érdemes teret adni.

Melyek ezek? Lásd a videóban!

  • Nem kell az életed fenekestül felforgatni ahhoz, hogy elérd az egyensúlyt a munka és a család között! Néha elég icipici dolgokat megtenni, hogy átlépj a bolodogság kapuján.

De mit? Lásd a videót!

Summary
Kincs, ami nincs? Munka és alvás és a titokzatos work-life balance
Article Name
Kincs, ami nincs? Munka és alvás és a titokzatos work-life balance
Description
Lehet egyensúlyt teremteni munka és család között? Hogyan tudjuk biztosítani magunknak az elgendő alvásidőt? Inspiráció, hogy emeld az alvásod minőségét
Author
Publisher Name
alvasguru.hu
Publisher Logo

Várj! Érdekel egy ingyenes, Mini Alvástréning?

Alvástippek + 10 napos alvásjavító tanfolyamSikeresen feliratkoztál! A 10 alvástippet e-mailen küldjük ki. Ha nem találod, a SPAM ill. a Promóciók között is nézd meg!

Pin It on Pinterest