Alvás a gyógyír a krónikus fájdalmakra

Megdöbbentő eredményre jutottak a Warwicki Egyetem kutatói! A kutatók arra próbáltak rájönni, hogyan lehet a leghatékonyabban gyógyítani a krónikus fájdalmakat. Íme az eredmény:

A krónikus fájdalom leghatékonyabb kezelési módja az alvás – minél inkább kialusszuk magunkat, annál biztosabb, hogy enyhülnek fájdalmaink!

Azért ezt nem rossz tudni. Van ám egy bibi a dologgal kapcsolatban. Mégpedig az, hogy éppen a krónikus fájdalom az, ami nagyon gyakran vezet alvászavarokhoz (naná hogy, hát ki tud sajgó ízületekkel vagy migrénnel jókat szundítani éjszakánként?). Tehát el kellene valahogyan érni, hogy a krónikus fájdalomban szenvedő ember jól aludjon és akkor enyhülnek a panaszai. De hogyan?

Alvás krónikus fájdalmakkal – lehetséges?

álmatlanság ellenszere a mozgásIgen! Mindjárt elmondom, hogyan!

De nézzük előbb a kísérletet, hogy hogyan jöttek rá a kutatók minderre. A krónikus fájdalomban szenvedő páciensekre lépésmérőt tettek, amit a kísérleti alanyok egy teljes héten át viseltek. Minden nap meg kellett adniuk, hogy mennyire erős fájdalmaik voltak, hogyan aludtak és milyen hangulatban telt a nap – mindezt egy menő online napló segítségével rögzítették minden reggel ébredés után.

Az elemzések összevetésénél a kutatók azt az érdekességet vették észre, hogy:

1, Ha a páciensek kialudták magukat, másnap nagyobb kedvük volt mozogni és többet is mozgotak.

2, Minél többet mozogtak, annál jobb lett az alvásuk minősége, azaz annál pihentetőbb éjszakáról számoltak be.

Tehát az alvásproblémák evvel úgy tűnik, meg vannak oldva! Hurrá! Elég csak többet mozognunk és máris jobban alszunk. Na de kinek van kedve fájdalmakkal együttélve mozogni?

Pofonegyszerű gyógyír a fájdalomra

A kutatók megfigyelték, hogy vannak, akik a fájdalmaik ellenére is rendszeresen mozognak – az ő esetükben a fájdalmak enyhültek, mivel többet és jobban aludtak. Tanácsos tehát a fájdalmak ELLENÉRE is mozogni – gyógytornára, jógára, uszodába járni, bármilyen mozgásforma megfelel, amit az ember a betegséggel, a fájdalommal együtt is tud csinálni.

Összefoglalásként elmondhatjuk:

Mozogj, hogy jól aludjál, aludj, hogy fájdalom nélkül élhess!

 

 

A cikk forrásáért IDE KATTINTS.

 

Summary
Krónikus fájdalom és alvászavarok - pofonegyszerű megoldás egy ősi problémára
Article Name
Krónikus fájdalom és alvászavarok - pofonegyszerű megoldás egy ősi problémára
Description
Alvás krónikus fájdalmakkal - lehetséges? Igen! Mindjárt elmondom, hogyan! De nézzük előbb a kísérletet, hogy hogyan jöttek rá a kutatók minderre.
Author
Publisher Name
alvasguru.hu
Publisher Logo

Várj! Érdekel egy ingyenes, Mini Alvástréning?

Alvástippek + 10 napos alvásjavító tanfolyamSikeresen feliratkoztál! A 10 alvástippet e-mailen küldjük ki. Ha nem találod, a SPAM ill. a Promóciók között is nézd meg!

Pin It on Pinterest