Egy kicsit rólam és sokat az alvásról

Így alszom ma

2014 életem egyik legszebb éve volt. Nagyon sok álmom vált valóra – és válik folyamatosan, aminek boldog tanúja vagyok.

Tisztább, szárazabb

 

A legfontosabb, hogy a hétalvós időszakom idén is folytatódott. Idén is altatók (altatók, az a fránya Stilnox/Sanval, ugye) nélkül. És igen, az altató nélküli alvás határozottan tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. Pihentetőbb.

Az igazán ördögi dolog az altatókban az, hogy csak LÁTSZÓLAG alszol! Igazából a Sanval/Stilnox egy ájulásszerű valamit okozott bennem, vagy még azt sem, mert az alvásom nyugtalan volt, felületes, és rövid. Kb. 5 óra után kiürült a szervezetemből, én meg szépen felébredtem és néztem a plafont. Az altatók használatával támogatott alvás csak hasonlít az alváshoz – de valójában nagyon más.
Azóta is hálás vagyok magamnak és mindazoknak, akik a leszokásban támogattak, hogy belevágtam. Pedig hogy féltem!
Legfőképp attól, hogy elveszítem a munkahelyem. El is veszítettem (nem idén, ez jóval korábban volt) – lett helyette másik! Munkahelyem elvesztése pedig remek alapot adott arra, hogy 2014 májusában bemutassam a Nagyérdeműnek, hogyan is működik a társadalmi jet lag.

 

Meglógtam a melóból egy szelfi erejéig. Ilyen a Kopaszi Gát ősszel.

Meglógtam a melóból egy szelfi erejéig. Ilyen a Kopaszi Gát ősszel.

A TED – együtt röhögtünk

 

Mérföldkő volt az alvásguru blogom életében, hogy átmentem a TEDxDanubia három fordulós kőkemény megmérettetésén, bekerültem a TEDxDanubia Szalon előadói közé (ahol nem más ült a közönség soraiban, mint Habsburg György és a magyar elit krémjének tagjai). Majd ez a lelkes közönség beszavazott a TEDxDanubia színpadjára is. A buta főnököm még butább felmondó levelén röhögtünk együtt több, mint 500 emberrel az Uránia Moziban – majd több, mint 30.000 emberrel a youtube csatornáin és egyéb felületeken. Mert annyian látták a 6 perc 49 másodperces fellépésemet.

 

Ami egyben tart

 

A régi hobbijaimat (jóga, blogolás, versírás, olvasás, kirándulás) folytattam, ráadásul újak is rám ragadtak valahogy. Például a kenuzás. És a dunai lubickolás. (A közhiedelemmel éles ellentétben a Duna tiszta!!! És isteni hideg! Ajánlom kipróbálásra egy forró nyári napon.)

Ezek a hobbik tartanak engem össze. Ezekből vagyok én valahogy összefércelve, nélkülük az élet bedarál, elnyel. Szenvedélyesen szeretem és gyakorlom minden hobbimat ahányszor csak tehetem. A nehéz helyzetekben ebből merítek erőt. Az unalmas hétköznapokon ezeket az alkalmakat várom (hogy mehetek jógázni, hétvégén evezni, vagy be az erdőbe, hegyre fel, hajrá!)
Hálát adok a Jóistennek (és a gyógytornászomnak), hogy meggyógyult a térdem és mindezen sportok elérhetőek számomra is.

 

 

Az őszi Dunánál.

Az őszi Dunánál.

 

Még egy mérföldkő

 

Ebben az évben tavasszal indult az első Alvástréning tanfolyamom, majd ősszel a második. Az utánkövető kérdőívekből az derül ki, hogy a tréning működik!!!
A módszerem melós, annak nem való, aki arra vágyik, hogy kiüsse magát egy lórúgásszerű altatóval aztán beájuljon. De – szerencsére – sokan nem erre vágynak. Megtennének bármit, hogy visszakapják régi önmagukat, erejüket, jókedvüket. Az alváshiány ürességet hoz magával. Jól ismerem azt a sóvárgást, ami ezt az ürességet szeretné megszüntetni – élettel feltölteni, vidámsággal, pezsgő energiákkal helyettesíteni. Ilyen remek emberek jöttek el mindkét tréningemre, akik akartak és tudtak is tenni azért, hogy jobban aludjanak.
Hogy jobban éljenek…

 

Nem vizet prédikálok

 

És hogy mennyire igaz, hogy a saját tanácsaimat magam is betartom, az az, hogy folytattam wellnesszezős hagyományaimat. Tavaly először tört meg a jég és mentem el wellnesszezni – lustálkodni, masszíroztatni, úszni, tenni a nagy semmit. Nem olyan fából faragtak, aki szereti vesztegetni az idejét. Na, a wellnessz az ilyen. Tékozlod az idődet – és időt tékozolni pihenéssel, kikapcsolódással, hatalmas lakomákkal jó! Megtanultam, hogy VAN IDŐM! Olyan sok van, hogy akár tékozolhatom is – bármire, amihez csak kedvem szottyan.

 

A hotel panorámája utolérhetetlen!

A hotel panorámája utolérhetetlen!

 

A hegy jön Mohammedhez – éberségmeditáció

 

Év vége felé pedig, a leglényegesebb esemény, hogy elkezdtem a mindfulness trénerré válást. Nem rövid képzés éber tudatosság trénernek lenni, kb. 2016-ra kapom meg majd a „diplomámat”. A SOTE Klinikai Szakpszichológiai Tanszéknek illetve Fazekas Gábornak, aki a leginkább elismert mindfulness oktató ma Magyarországon, sikerült megszerveznie, hogy a hegy jöjjön Mohammedhez.
Az Oxfordi Egyetem Ébertudatosság oktatói egyenesen ide repültek, hogy minket oktassanak – és hogy a jövőben pszichoterápia és gyógyszerek nélkül segítsünk depressziós, krónikus fájdalomban szenvedő, rákos vagy akár inszomniás embereken. Szívből remélem, hogy végig tudom csinálni a képzést és nemsokára eggyel több eszköz lesz a kezemben, amivel segíteni tudok Nektek.

Egyszóval

Ez az év volt életem legmunkásabb éve! Napi 9-10 órát dolgozom, hétvégéken egyéni konzultációkat tartok, vagy épp tanfolyamot, bütykölöm a blogomat, a facebook oldalam, hogy minél több emberhez jusson el az üzenetem, ami így hangzik:

A jó alvás tanulható!
Tanuld meg Te is és az öröm visszatér hozzád!

Boldog Új Évet és pihentető alvást, szebb életet kívánok Mindenkinek!

 

Cigánykerék a Tabánon - Visegrád.

Cigánykerék a Tabánon – Visegrád.

Summary
Mérföldköveim
Article Name
Mérföldköveim
Description
Egy kicsit rólam és sokat az alvásról, az altatókról és az Alvástréning tanfolyamról
Author
Publisher Name
alvasguru.hu
Publisher Logo

Várj! Érdekel egy ingyenes, Mini Alvástréning?

Alvástippek + 10 napos alvásjavító tanfolyamSikeresen feliratkoztál! A 10 alvástippet e-mailen küldjük ki. Ha nem találod, a SPAM ill. a Promóciók között is nézd meg!

Pin It on Pinterest